Συχνές ερωτήσεις σχετικά με το Taekwondo

 • Από ποιά ηλικία μπορεί, ένα παιδί να ξεκινήσει Taekwondo;
  Μια ενδεικτική ηλικία είναι η ηλικία των 4 χρόνων. Βέβαια η ηλικία αυτή είναι σχετική και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά και να κρίνεται αν μπορεί να συμμετέχει στις προπονήσεις το παιδί από τον προπονητή του Ταεκβοντό μέσα σε δυο με τρία μαθήματα. Πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν αναπτύξει μεγάλο βαθμό αντίληψης και πειθαρχίας και έτσι κρίνονται ικανά να ξεκινήσουν το Ταεκβοντό
 • Είναι άθλημα που απευθύνεται τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια;
  Το TAEKWONDO είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης. Ούτως ή άλλως το ταεκβοντό βελτιώνει το σώμα τόσο στα αγόρια όσο και σταε κορίτσια. Εκτός από 
την σωματική διάπλαση
, το παιδί αποκτά αντίληψη του χώρου και της απόστασης, 
συγχρονισμό κινήσεων
, αυτοπεποίθηση
,  μαχητικότητα και δυναμισμό.
 • Ποιά τα οφέλη που αποκομίζει ένα παιδί, που ασχολείται με το Taekwondo;

  Τα ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ που αποκομίζει ένα παιδί που ασχολείται με το Ταεκβοντό είναι :

  α) Καλή φυσική κατάσταση και υγεία β) Δύναμη και αντοχή στον πόνο και στην κούραση γ)  Ταχύτητα και γρήγορα αντανακλαστικά δ) Ευλυγισία ε)  Βελτίωση της σωματικής διάπλασης.

 • Πόσο επικίνδυνη είναι η προπόνηση του Taekwondo;
  Πολύ λιγότερες πιθανότητες έχει ένας αθλητής να τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης στο TAE KWON DO από ότι στο ποδόσφαιρο ή σε άλλα αθλήματα. Οι αθλητές σπάνια έρχονται σε σωματική επαφή κατά την διάρκεια μιας προπόνησης αλλά και όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι αθλητές φορούν όλα τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης όπως θώρακα, κάσκα, καλαμίδες, βραχιονίδες κλπ.

 • Χρειάζεται να έχει κανείς κάποια ιδιαίτερα προσόντα για να ασχοληθεί με το Taek won do;
  ΟΧΙ, το TAE KWON DO είναι άθλημα για όλους, ανεξαρτήτου βάρους, ύψους, ηλικίας, φύλλου, σωματικής διάπλασης.
  Το TAE KWON DO καλλιεργεί και αναπτύσσει τα ιδιαίτερα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος και προσαρμόζεται πάνω σε αυτόν. Με το άθλημα αυτό μπορούν να ασχοληθούν γυναίκες και άνδρες από την ηλικία των 4 έως των 80 ετών.
  Το TAE KWON DO βελτιώνει κατά πολύ τη σταθερότητα την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά του αθλούμενου, γυμνάζοντας με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο όλο του το σώμα.

 • Πόσες φορές την εβδομάδα προπόνηση απαιτείται και πόσο διαρκεί;
  Για τα τμήματα Αρχαρίων, δύο φορές την εβδομάδα, ωριαία προπόνηση, είναι το ελάχιστο επιθυμητό. Για τμήματα Προχωρημένων απαιτείται ωριαία προπόνηση, τρείς φορές την εβδομάδα.  Για παιδιά προ-αγωνιστικών ή αγωνιστικών τμημάτων η διάρκεια της κάθε προπόνησης μπορεί να αυξηθεί σε 1 ώρα και 30 λεπτά, έως και 4 φορές την εβδομάδα.
 • Είναι το Taekwondo αποτελεσματικό για αυτοάμυνα;
  Το Taekwondo εκτός από Ολυμπιακό Αθλημα, δεν παύει να είναι μια φημισμένη πολεμική τέχνη και ίσως ένα από τα καλύτερα συστήματα στην άοπλη αυτοάμυνα. Έχει ως σκοπό να αντιμετωπίσει κάθε μορφή επίθεσης και έχει εξελιχθεί μέσω αιώνων σκληρής εμπειρίας. Επιπλέον, εκτός από τις φυσικές εκπαιδεύει και τις διανοητικές και συναισθηματικές δεξιότητες του αγώνα. Η σωματική δύναμη και το μέγεθος είναι σημαντικές άλλα όχι καθοριστικές παράμετροι στο Taekwondo, αφού βασίζεται στην τεχνική, την ταχύτητα και το συντονισμό.
 • Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουμε κάποιο μάθημα, ώστε να σιγουρευτούμε, πριν προχωρήσουμε στην εγγραφή;
  Φυσικά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε όσα μαθήματα θέλετε από την θέση των επισκεπτών και μετά να κάνετε και μία – δύο δοκιμαστικές προπονήσεις. Χωρίς καμία υποχρέωση.
 • Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή του παιδιού μου, σε αγώνες ή σε εξετάσεις για την απόκτηση ζώνης;
  Η Απάντηση είναι ΟΧΙ. Ομως η απόκτηση ζώνης αποτελεί επιβράβευση της γνώσης και της σκληρής δουλειάς και είναι το κίνητρο για να συνεχίσει ένα παιδί να ασχολείται με το άθλημα.