Τμήματα Taekwondo Αρχαρίων (παιδιά από 4 ετών)

Τα προγράμματα αρχαρίων, του Α.Σ "ΑΡΙΩΝ 2005" απευθύνονται σε παιδιά από την ηλικία των 4 ετών. Με την καθοδήγηση του έμπειρου Προπονητή Περικλή Καρύδη (5th Dan WTF) τα παιδιά μέσω προπόνησης βασισμένης, κυρίως στο παιχνίδι , αναπτύσσουν το μυοσκελετικό τους σύστημα, αποκτούν αντίληψη του χώρου και της απόστασης, ισορροπία και συγχρονισμό κινήσεων.

Η ενασχόληση με το άθλημα του Ταεκβοντό προσφέρει στο παιδί σωματικές αλλά και πνευματικές ικανότητες. Στην ηλικία των 4-6 ετών η προπόνηση βασίζεται στο παιχνίδι έτσι ώστε να βελτιώνει την αντίληψη την ισορροπία, τα αντανακλαστικά, τον σωματικό έλεγχο, την ταχύτητα κτλ. Γενικότερα το παιχνίδι είναι μια διαδικασία που βοηθά στην σωστή ανάπτυξη του παιδιού τόσο στην πνευματική όσο και στην κινητική-σωματική του υπόσταση.

Ο βασικός στόχος σε αυτή την ηλικία είναι η ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του παιδιού, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων (αντίληψη του χώρου και της απόστασης, ισορροπία, συγχρονισμός κινήσεων κτλ), καθώς και η ΑΘΛΗΣΗ με την ευρύτερη έννοια μέσα από το παιχνίδι και δραστηριότητες που αρέσουν στο παιδί.

To Taekwodo δεν είναι ένα βίαιο άθλημα. Αλλωστε η άσκηση βίας δεν σχετίζεται με την γνώση μιας πολεμικής τέχνης ενώ αντιθέτως η προπόνηση βοηθάει το παιδί να εκτονώνεται καθώς η αποσυμφόρηση εσωτερικών εντάσεων (θυμός, οργή, άγχος, λύπη κλπ), που μπορεί να έχει, το κάνει πιο ήρεμο και είναι σε θέση να διαχειρίζεται με ψυχραιμία «δύσκολες καταστάσεις» (έντονες διαφωνίες, τσακωμούς, καταστάσεις πανικού κ.α). Επίσης η διαπαιδαγώγηση του παιδιού από τον Προπονητή του ΑΡΙΩΝ είναι τέτοια ώστε τα παιδιά μαθαίνουν, να μην  χρησιμοποιούν στο σχολείο ή στο σπίτι τους με αντίπαλο τα αδέλφια τους ή τους φίλους τους, αυτά που διδάχθηκαν στην προπόνηση.
Οσον αφορά την προπόνηση σε σχέση με την επικινδυνότητα, στατιστικές έχουν δείξει ότι έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες ένας αθλητής να τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης στο TAE KWON DO από ότι στο ποδόσφαιρο στο μπάσκετ ή σε άλλα αθλήματα. Οι αρχάριοι αθλητές σπάνια έρχονται σε σωματική επαφή κατά την διάρκεια μιας προπόνησης αλλά και όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι μικροί αθλητές φορούν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά όπως θώρακα, κάσκα, καλαμίδες, βραχιονίδες κλπ.

Το TAEKWONDO είναι άθλημα με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί ανεξαρτήτως φύλου και σωματικής διάπλασης.

 

arxarioi_1 arxarioi_2 arxarioi_3 arxarioi_4 arxarioi_5 arxarioi_6